Cyklistika, turistika, plavání, to zná každý. Pojměte to letos trochu netradičně a vyzkoušejte sporty, které jste ještě nikdy nedělali. Karlovarský kraj nabízí takových příležitostí hned několik.

Paintball

Boj, zábava i adrenalin, přesně to je jeden z nejoblíbenějších sportů současnosti – paintball. Zkuste třeba Paintball arenu Cheb, která disponuje pěti unikátními hřišti, kde venkovní prostory dotváří tu správnou atmosféru (viz. úvodní fotka), a i půjčovné je velmi výhodné. Za návštěvu stojí i Paintball areál Březová, Paintball klub Karlovy Vary či Paintball PRO Cheb.

Geocaching

Geocaching je zábavná a dobrodružná hra pro každého. Jediné, co potřebujete, je GPS navigace. Stačí, když se zaregistrujete na stránkách www.geocaching.cz a potom už jen chodíte a hledáte cíl podle souřadnic. V Karlovarském kraji je takových míst mnoho, proto popadněte navigaci a vyrazte, procházka přírodou ještě nikdy nebyla tak zábavná.

Musherství

Na cestě mezi Jáchymovem a Božím Darem, uprostřed hustých lesů, leží areál Eduard, který nabízí spoustu celoročních aktivit. K těm nejzajímavějším patří jízda se spřežením sibiřských husky, takzvané musherství. Na začátku vás čeká seznámení se psy a zajímavé povídání o fascinujícím plemeni, poté nakrmení psů, postrojení a zapřažení. Seznámíte se také s technikou jízdy a základními povely. Po skončení vyjížďky následuje odstrojení a vypřažení, nakonec pochvala a pamlsek pro čtyřnohé sportovce.

Jízda se psím spřežení trvá dvacet až čtyřicet minut, celý program pak něco přes hodinu a stojí od 2300 korun. Pokud vás láká role psovoda, jistě si užijete kurz Musherem na saních. Ten trvá asi hodinu a půl a cena začíná na 3200 korunách. Zapálené běžkaře bude bavit skijoring – jízda na běžkách s jedním nebo dvěma psy. Celý program trvá hodinu a stojí od 1500 korun.

Jízda se psím spřežení není nejlevnější zábavou, ale za celoživotní zážitek to stojí, nemyslíte?

Indoor golf

Jste zapálení golfisté a rádi byste trénovali i v zimě? Vyzkoušejte Indoor golf, tedy golf hraný v interiéru na simulátoru. 50 minut hry nabízí třeba hotel Savoy Westend v Karlových Varech. K tomu navíc šipky, bowling, kulečník či stolní tenis.

Indoor golf si zahrajete i v Golf hotelu Moris naproti mariánskolázeňskému golfovému hřišti. 3D full swing golfový simulátor nabízí kromě klasické hry i speciální hřiště pro děti či minigolf.

Indoor golf vyzkoušíte i v hotelu Esplanade v Mariánských Lázních, v Golf Clubu Františkovy Lázně, v Sokolově či v penzionu Harmonie ve Žluticích.