Rozjeďte to v Karlovarském kraji! Ať už hledáte divoké sjezdy terénem či nenáročné trasy bez převýšení, přijdete si na své. Západočeské stezky uspokojí každého cyklistu – vybrali jsme ty nejatraktivnější cyklostezky, tak se inspirujte, na nic nečekejte a vyrazte.

Cyklostezka podél Ohře

Trasa bez většího převýšení je dlouhá 110 km a zvládnou ji i sváteční cyklisté. Vede přes čtyři západočeské regiony – Karlovarsko, Sokolovsko, Chebsko, Ostrovsko a navazuje na Valdštejnovu cyklostezku v Bavorsku. V České Republice je trasa značena číslem 6. Začíná ve Slapanech, pokračuje přes Cheb, Mostov, Sokolov, Loket, Karlovy Vary, Radošov, Stráž a končí v Lužném u Pernštejna. Cyklostezka je vedena malebným údolím řeky Ohře, krásné výhledy jsou zaručeny!

Valdštejnova cyklostezka

Cyklostezka dlouhá téměř 43 km propojuje Cheb s německým městem Marktedwitzu a byla pojmenována po slavném vojevůdci Albrechtovi z Valdštejna. Jižní trasa začíná v Chebu, pokračuje přes Slapany až do Egerteichu a  překrásnou přírodou do klášterního města Waldassen. Z Waldassenu dále do Marktedwitzu, kde se můžete napojit na další část cyklostezky vedoucí zpátky do Chebu – trasa tak tvoří okruh. Stezka z Chebu do Waldassenu má navíc perfektní povrch, který ocení i in-line bruslaři.

Cyklotrasa Teplá – Bečov – Loket

Co takhle cyklovýlet s trochou historie? Středně těžká trasa s větším převýšením je dlouhá 36 km a propojuje historické památky Karlovarského kraje. Startuje u kláštera v Teplé, pokračuje městem Teplá směrem na Otročín. Před Otročínem narazíte na odbočku k pramenu Otročínská kyselka – odbočte a osvěžte se. Dále pak na Brť, Měchov, Chodov a Bečov nad Teplou, kde můžete navštívit rozsáhlý komplex hradu a zámku. Za Bečovem vás čeká dlouhé stoupání na Milešovský vrch, Háje, Krásno a Horní Slavkov. Ve Slavkově byla většina památek zničena, ale dodnes se zachoval kostel sv. Jiří, gotická zvonice a sloup Nejsvětější Trojice. Z Horního Slavkova už je to jen 7 km na hrad Loket – poslední zastávku cyklovýletu.

 

Krušnohorská magistrála

Přes celé Krušné hory se nedotčenou přírodou vine cyklotrasa v celkové délce 242 km. Startuje v Chebu a přes Františkovy Lázně, Kraslice, Boží Dar, Mikulovice, Nové Město a Fojtovice  vás dovede až na severočeský Sněžník u Děčína. Trasa vám kromě krásné přírody nabízí i mnoho zajímavostí – zastavte u Blatenského příkopu a určitě zavítejte do přírodní rezervace Božídarské rašeliniště.

Trail park Klínovec

24 km sjezdových tras vhodných pro začínající i zkušené jezdce vás čeká na Klínovci. Tři stupně náročnosti, terénní boule na pump tracku a skill centra na nástupních místech pro začátečníky a dokonce 5 km sjezdových úseků pro ty nejzdatnější. Nahoru vás vyveze čtyřsedačková lanovka, v blízkosti Trail parku naleznete půjčovnu kol, servis a obchod s cyklovybavením. K dispozici je bezplatné parkoviště, myčka kol a sprcha.