Relax v Karlovarském kraji zažijete nejen v lázních. Kromě spousty minerálních pramenů tady totiž najdete i perfektní golfová hřiště v klidném a příjemném prostředí zdejší přírody. To první bylo vybudováno již v roce 1904 a dnes jich v Karlovarském kraji najdete celkem devět. Zahrát si může opravdu každý.

Golfová hřiště si mnozí spojují s luxusem a vysokou cenou. Je v tom kus pravdy, golf může být nákladnější, zvlášť pokud se mu někdo začne věnovat na profesionální úrovni, dávno už ale neplatí, že je to sport pouze pro bohaté. Golf má mnohem více tváří, poskytuje i zážitky civilní a neokázalé. Snadněji než na drahých hřištích jim můžete jít vstříc v méně známých a menších areálech, kde panuje domácká atmosféra. A právě taková hřiště vám představíme v dnešním článku.

Golf & Racing Club Karlovy Vary

Zajímavé golfové zážitky čekají na všechny návštěvníky Golf & Racing Clubu Karlovy Vary, jež bylo vybudováno v kulisách starobylé tribuny dostihového závodiště a nabízí velice kvalitní hřiště takřka v centru lázeňského města. Je atypické tím, že má osmnáct jamek s devíti odpališti, což znamená, že při odehrání standardních 18 jamek hraje hráč každou jamku dvakrát, ale na úplně rozdílné greeny.

Golf Club Háje

Areál 9jamkového golfového hřiště Háje se nachází u Karlových Varů v mírně kopcovitém terénu. Umístění hřiště je umocněno širokými výhledy na krajinu Slavkovského lesa a Krušných hor, proto si areál získal za dobu svého fungování mnoho příznivců. Překvapením pro některé golfisty může být ostrovní green na závěrečné jamce. Terén dává výhodu spíše sportovněji založeným hráčům.

Golf Sokolov

Na mapě západních Čech se v  roce 2006 objevil další golfový areál a to přímo v centru lázeňského trojúhelníku. Moderní 18jamkové hřiště slibuje perfektní golfový zážitek pro každého profesionála, ale i golfového amatéra. Z jednotvárné měsíční krajiny bývalého hnědouhelného dolu se podařilo vybudovat hřiště, které se chce svými parametry, vzhledem a kvalitou zařadit ke golfovým klenotům mezi mistrovskými hřišti v České republice. Naleznete zde i vodní překážky a biozóny, které přispívají k vizuální i herní pestrosti.  

Golf Club Luby

Golfové hřiště v Lubech je výzvou pro mnohé golfisty. Je charakteristické velice strmým profilem a dá vyniknout taktice a umu každého, kdo se rozhodne vydat se po všech jamkách. Přesto je toto hřiště díky celkovému charakteru vhodné pro méně náročné hráče a svou popularitu získalo i díky venkovské a kamarádské atmosféře, která zde vládne. Návštěvníky jistě potěší množství cvičných ploch a také cena, která je oproti výše jmenovaným hřištím nižší. Pobyt na hřišti navíc vedle požitku ze hry poskytuje krásné výhledy do malebného okolí​.

Golf Club Kynžvart

Golfový areál je citlivě zasazen do historicky i přírodně výjimečného prostředí zámku Kynžvart a s kulisou klasicistního zámku a historického zámeckého parku patří mezi nejkrásnější v kraji. Nádherné 18jamkové hřiště je svým designem pro většinu hráčů nezapomenutelným zážitkem. Každá jamka má své jméno a pojí se k ní zajímavý příběh. Svým rozložením odpališť uspokojí jak náročné golfové profesionály a amatérské hráče, tak i rekreační hráče. Kromě golfu si můžete užít i posezení v restauraci či v klubu. A pokud chcete naučit golf i vaše děti, Golf Club Kynžvart nabízí dětské kurzy, tábory a členství.