Že zima ještě není u konce? To máte pravdu, ale výrazné oteplení předchozích dnů, které přineslo až jarní teploty, možná nalákalo příznivce golfu na blížící se začátek sezóny! Proto již s předstihem přinášíme přehled těch nejlepších míst, kde si můžete zahrát a vězte, že rozhodně je z čeho vybírat – však také nejstarší golfový klub v České republice byl založen právě v Karlových Varech! Tento sport tedy tak v kraji rozhodně má tradici a své stoupence.

Resort Karlovy Vary

Je to právě tento golfový klub, který se může pyšnit označením nejstarší golfový klub v republice, byl totiž založen už v roce 1904. Původní hřiště leželo na břehu řeky Teplá, ale v současnosti jej najdete na hřišti Karlovy Vary – Olšová vrata z roku 1932. Prostředí tohoto 18 jamkového hřiště je vskutku atraktivní, jelikož je kopcovitého charakteru a rozkládá se jak na lukách, tak mezi lesy. Samozřejmostí je pak perfektní zázemí, včetně nadstandardního servisu například v podobě vysoké gastromie. Tu zde nemá na starost nikdo jiný než kuchyně legendárního Grandhotelu Pupp. Díky všem těmto charakteristikám asi nikoho nepřekvapí, že hřiště již několikrát v minulosti hostilo významné golfové turnaje. Zahrát si zde můžete od září do října.

Royal Golf Club v Mariánských Lázních  

Resort v Karlových Varech je nejstarším klubem, Royal Golf Club v Mariánkách je zase nejstarším golfovým hřištěm vybudovaným na našem území! Navíc bylo slavnostně otevřeno nikým jiným než anglickým králem Edvardem VII., který zde v roce 1905 slavnostně přestřihl inaugurační pásku a sám se stal prvním zakládajícím členem klubu. Jeho přívlastek ve jméně „Royal“ tedy není jen rozmarem vlastníků, je to prestižní titul, který mu udělila sama britská královna Alžběta II. Terén tohoto hřiště je převážně rovinatý, ale vyžaduje technickou zručnost. Jedná se o 18 jamkové hřiště, na kterém si zahrajete od května do října i bez nutnosti vlastnictví zelené karty.

Golf & Spa Resort Cihelny

Toto menší 18jamkové hřiště v údolí řeky Teplá najdete 5 km za Karlovými Vary. Je členitého charakteru a jeho terén obklopuje několik vodních ploch, které spolu s dalšími přírodními a modelovými nástrahami ztěžují na první pohled možná jednodušší hru. Honey Course pitch&putt, putting green, krytý driving range – to vše je součástí tohoto resortu, na kterém si zahrajete od dubna do října. 9 jamkový Honey Course je přístupný široké veřejnosti.