Máte rádi přírodu, venkov, biofarmy a zajímavé památky, kde se netlačí davy turistů? Pak je cyklovýlet po staré obchodní stezce na Bochovsko a Žluticko určený právě pro vás. Vydejte se lázeňským centrem Karlových Varů kolem Císařských lázní k parkovišti Kouzelné městečko a po lesní asfaltové cestě vystoupejte až ke karlovarskému letišti. Obcemi Slavkovského lesa projedete přes Bochov a Žlutice až do starobylé Chyše, kde vám v místním zámeckém pivovaru načepují pivo s nádechem historie.

Trasa:

KARLOVY VARY, TERMINÁL → KARLOVY VARY, VŘÍDLO → KARLOVY VARY, KOME → BEETHOVENŮV ALTÁN → NA VÝŠINĚ → NA ROZCESTÍ → KOLOVSKÝ RYBNÍK → KOLOVÁ → PILA → DLOUHÁ LOMNICE → NĚMECKÝ CHLOUMEK → BOCHOV → ÚDRČ → POLOM → RATIBOŘ → ŽLUTICE → CHYŠE

Parametry trasy:

CYKLOTRASY: 39,EV4
DÉLKA: 49 km
PŘEVÝŠENÍ: 601 m
OBTÍŽNOST: 2, vhodné pro turisty
TYP KOLA: turistické
POVRCH: asfalt, štěrk

Odkaz na mapy.cz

Doporučené zastávky na trase:

Karlovy Vary: Skvělá lokace na focení se nachází u Parkhotelu Richmond vedle sochy Ludwiga van Beethovena. K meditaci vybízí nedaleká japonská zenová zahrada, jejíž půdorys symbolizuje principy jin a jang.

Bochov: Vyhlídka z Karlovarské věže rekonstruovaného hradu Hartenštejn patří k těm nejkrásnějším v kraji, nedaleko navíc stojí monumentální pomník obětem 1. světové války.

Polom: Ve Skocích u vodní nádrže Žlutice se nachází odbočka k baroknímu kostelu, jenž byl jedním z nejslavnějších mariánských poutních míst v Čechách.

Žlutice: V muzeu na náměstí jsou podzemní sklepy a původní šatlava s expozicí útrpného práva.

Chyše: Barokní zámek šlechtického rodu Lažanských, kde v roce 1917 pobýval Karel Čapek, doplňuje zámecká restaurace.